Inwoners helpen elkaar

Bij het begin van de coronacrisis lanceerde de gemeente Willebroek het platform ‘Willebroek Helpt!’. Enerzijds kunnen inwoners van de gemeente zich via het platform registreren als vrijwilliger om een handje toe te steken, anderzijds kunnen personen die hulp nodig hebben dit via Willebroek Helpt! melden. Medewerkers van de gemeente gaan actief aan de slag om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.

Sinds het platform actief is, hebben al meer dan honderd Willebroekenaars zich aangemeld als vrijwilliger.  Ze stellen zich kandidaat om boodschappen te doen, medicijnen af te halen, de hond uit te laten, te helpen bij de voedselbedeling …

Sinds de lancering werden zo’n 50 hulpinterventies geregistreerd. Vooral senioren maken gebruik van de service. De vele vrijwilligers die zich aanbieden hebben we voorlopig nog niet allemaal moeten inzetten, maar het is fijn om te weten dat we op hen kunnen rekenen wanneer het nodig is.

1.500 70-plussers opgebeld

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, ook zij die niet of minder digitaal actief zijn of zelf de eerste stap naar hulp niet durven zetten, startte de gemeente begin april een belactie op. Willebroekse 70-plussers worden door medewerkers van de gemeente opgebeld. Om te vragen hoe het gaat, of zij iets nodig hebben of voor een babbeltje. Een team van 25 bellers kon intussen meer dan 1.500 Willebroekenaren bereiken.