Een gratis mondmasker voor elke Willebroekenaar

De herbruikbare mondmaskers die de gemeente Willebroek voorziet voor iedere Willebroekenaar, zijn geleverd!

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van 24 april werd aangekondigd dat mondmaskers een belangrijke rol zouden spelen bij de versoepeling van de coronamaatregelen. Het college van burgemeester en schepen nam meteen de principiële beslissing om voor elke Willebroekenaar een herbruikbaar mondmasker aan te kopen.

Door de grote vraag naar mondmaskers liep de bestelling ook voor onze gemeente heel wat vertraging op. De bestelde mondmaskers werden uiteindelijk begin juni afgeleverd.

Verdeling van 8 tot 14 juni

Onze medewerkers gingen meteen aan de slag om de mondmaskers per gezin te sorteren en klaar te maken voor de verdeling. In de loop van de week van 8 juni zal ieder Willebroeks gezin zijn pakketje ontvangen.

Wat zit er in het pakket?

  • een herbruikbaar mondmasker per gezinslid
  • een instructiefiche
  • filters van de federale overheid voor een zelfgemaakt mondmasker
  • een uitnodiging om mee te denken over 'de 12 werken van Willebroek'

De maskers voor de Willebroekse kinderen kocht de gemeente aan bij Think Pink. Zo dragen we ook nog ons steentje bij aan de preventie van en onderzoek naar borstkanker.

In de envelop die in je brievenbus zat, kon je naast een mondmasker voor elk gezinslid ook enkele filters vinden. Die werden beschikbaar gesteld door de federale overheid en kunnen als extra bescherming gebruikt worden gebruikt worden in een zelfgemaakt stoffen mondmasker. Hoe je zelf zo’n masker maakt, kan je vinden op https://maakjemondmasker.be/.

Correct gebruik 

Het is belangrijk dat de mondmaskers op de juiste manier gebruikt worden. Neem dus de instructiefiche die bij je mondmaskers zit, goed door. Bij correct gebruik zijn mondmaskers een goede aanvulling bij de hygiënemaatregelen die nog steeds gelden: afstand houden, handen wassen en kwetsbare groepen beschermen.